top of page

   NEO CENTER > KOZMETIKA > ELEKTROLIZA

TRAJNA EPILACIJA ZA MANJŠE PREDELE 

100% USPEH - ENKRAT ZA VSELEJ

V nasprotju z lasersko depilacijo elektroliza enkrat za vselej odpravi

nezaželene dlake in poraščenost, pri tem barva kože in dlak ni

pomembna, saj se lotimo vsake dlačice posebej in jo odstranimo

oz. uničimo s pomočjo blagega električnega toka.

Postopek je nekoliko zamudnejši, zato je elektroliza najbolj primerna

za manjše površine telesa, kot je obraz, vrat in bikini. Vendar se potrpežljivost

izplača, saj so rezultati dobri in trajni- elektroliza je priznana kot metoda, ki

dejansko trajno odstrani neželjene dlake!

 

Za katere predele je primerna elektroliza?

obrvi

lica

nos

nad ustnico

ob ušesih

brada

pazduhe

Epilacija z elektrolizo je metoda trajnega odstranjevanja dlačic s pomočjo  električnega toka. Posebno sondo, prilagojeno debeline dlačic uvedemo v  korenino dlake. Če uporabljamo pravilno debelino sonde- le ta ne predre  kože, temveč potuje po lasni pori do korenine, zato postopek ni boleč. Ko je sonda na mestu, se skoznjo aktivira blag električni tok, ki uniči korenino dlake. Postopek je učinkovit tudi za dlake, ki se vraščajo, za sive, rdeče ali redke dlačice.

Ali je epilacija z elektrolizo neboleča?

Kot pri mnogih kozmetičnih tretmajih, je bolečina odvisna od veliko faktorjev. Poleg prirojenega praga bolečine ima vsak človek tudi osebno zaznavo bolečine, ki je lahko odvisna tudi od trenutnega stanja (bolezen, razpoloženje, stres…) – vsak bolečino doživlja na svoj edinstven način, enako je z elektrolizo.

Večina pacientov zazna le rahlo zbadanje, ki ga ne opisujejo kot bolečega, včasih neprijetnega. To zbadanje se občuti le v času termolize, ko steče električni tok, kar traja le od 0.01 do 0.05 sekunde (ena- do pet stotink sekunde).

Kako dolgo traja ena terapija?

Dolžina oz. trajanje je odvisno od dela telesa, ki ga želimo epilirati ter od gostote dlačic. En tretma lahko traja le nekaj minut, lahko pa tudi do ene ure ali dalj- odvisno od počutja pacienta med postopkom.

Število obiskov je prav tako odvisno od dela telesa, ki ga želimo epilirati ter od gostote dlak na tem mestu.
Postopek je potrebno ponoviti že iz razloga, da v obdobju zajamemo vse faze rasti dlačic, saj se določen del mešičkov nahaja v fazi mirovanja, zato v ponovljenem tretmaju odstranimo dlake, ki v prejšnjem tretmaju še niso izrasle.

Povprečno je potrebnih 6-8 obiskov- odvisno od predela in poraščenosti.

Faze rasti dlak                                                                                         Postopek elektrolize
                                                                                                     
 
 
 
 
 
 
 
 
                              "Telogen"       "Anagen"        "Catagen"
                                     mirovanje          rast            propadanje

ANAGENA faza je obdobje aktivne in enakomerne rasti. Dlaka in mešiček sta aktivna. V vsakem trenutku se v tej fazi nahaja približno 85% vseh dlak. Anagena faza lahko traja od nekaj mesecev do nekaj let.

KATAGENA faza je relativno kratko obdobje, ko lasni mešiček 2 do 4 tedne propada. Ob koncu anagene faze dlaka vstopi v katageno fazo, ki traja približno dva do štiri tedne. V tej fazi se dlačni mešiček zmanjša na približno šestino običajne dolžine. Spodnji del je uničen, brbončica pa se loči in počiva spodaj.

TELOGENA faza je obdobje pasivnega počivanja, ki sledi katageni fazi in običajno traja od dveh do petih mesecev. V tem času dlaka ne raste, temveč ostane pritrjena na mešiček medtem ko brbončica počiva spodaj. V tej fazi je približno 10-15 odstotkov vseh dlak.

 

Ob koncu telogene faze se dlačni mešiček vrne v anageno fazo. Pričnejo izraščati nove dlake. Če stara dlaka še ni odpadla, jo nova dlaka izrine in cikel se začne znova. V splošnem je trajanje vsake faze odvisno od predela telesa. Razlike v trajanju posamezne faze glede na del telesa so lahko zelo velike - od nekaj tednov do nekaj let. Do toplotnih poškodb dlačnega mešička lahko pride le v anageni fazi.

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

VPRAŠANJE:

"Zanimam se za epilacijo dlačic nad ustnicami. Hodila sem že na IPL in podobno epilacijo v nek drugi laser center, vendar je to ustavilo dlačice le za kratek čas. Tam sem bila že velikokrat in posledično porabila že veliko denarja.

Zato me zanima ali se s to vašo elektrolizo čisto zaustavi rast?

Zanima me tudi kolikokrat je potrebno priti in v kolikšnem razmaku? saj nisem iz Ljubljane.

Pa če se je potrebno kaj pripraviti na epilacijo?"

(Tjaša po elektronski pošti)

ODGOVOR:

Elektroliza je postopek, kjer tanko nitko uvedemo direktno v lasni mešiček, ki ga uničimo z električnim impulzom.

Tako "uničen" lasni mešiček se le izjemoma obnovi in dlaka spet zraste, zato elektrolizo smatramo za postopek trajnega uničenja dlačic.

Ker dlake rastejo v treh ciklih (faza rasti, faza odmiranja in faza mirovanja), je potrebno na tretma priti večkrat, da zajamemo vse dlake.. se pravi tudi tiste, ki so trenutno v fazi mirovanja in bodo izrastle v naslednjih tednih.

 

Običajno en tretma traja ca. 15-30 min.. do max. 45 minut. Naslednjič pridete čez ca. 4 tedne oz. ko vam izrastejo nove dlake, oz. prej, če za čas obiska  zaradi količine dlak nismo uspeli odstraniti vseh. (nekateri pridejo odstraniti le nekaj motečih dlak, nekateri pa cel predel...odvisno kaj želite oz. kakšno je vaše stanje).

Se pa vsaka dlačica tretira oz. uničuje samo enkrat. Barva in dolžina dlačic nista pomembni, važno je, da so vsaj malo izraščene, da se dobro vidi kje je lasni mešiček.

Posebne predpriprave niso potrebne.

Po tretmaju je kožo kak dan ali dva priporočljivo negovati z blago, pomirjujočo kremo, lahko jo kupite tudi pri nas.

Pokličite za prost termin nekaj dni ali teden prej, sicer ni nekih posebnih čakalnih dob.

(Neo Center)

bottom of page